Reisemål - Forslag/eksempler


Hvor kan vi egentlig dra?

SY Varg har hjemmehavn på Hisøy ved Arendal og alle turer vil normalt ha utgangspunkt i hjemmehavnen. Om leietagere ønsker ombordstigning i en annen havn er ikke det noe problem.

At hjemmehavnen er Arendal betyr at mye av seilasene vil foregå langs de nærliggende kyster i Norge, Sverige, Danmark og strekningene disse landene i mellom. Ekspedisjoner nordover langs Norskekysten, sydover i Kattegat og Østersjøen eller til andre ønskede destinasjoner kan gjennomføres.Reisemålet kan være tur, eller tur-retur, en øy, ett tettsted, en by eller ett kystområde. Seilasene kan gå innaskjærs eller på havet etter ønske, eller begge deler. En tur, en seilas kan ha en varighet på noen timer, dager eller uker. Vi prøver til en hver tid å oppfylle leietager og medseilernes ønsker. Vi er blitt meget gode på området rundt Skagerrak og havet mellom.

Hesnesøyene

Hesnesøyene ligger like ved Grimstad i leden mot Arendal. Øya er frodig og har gammel bebyggelse. Et sjarmerende sted som vi bruker når det blåser SW og W.Hesnesøyene er et ideelt stoppested på seilturer langs kysten og som endestopp på dagsturer. God ankerbunn. Fortøyning kan kombineres med anker og fortøyning i land mot vest.

Video: Jaran Nilsen

Lyngør

Lyngør, ett av våre mange kjente tettsteder med spennende og godt bevarte bygninger. Mulighet for bespisning på land. Har flere muligheter for fortøyning langs land eller ankring avhengig av vær og vindretninger.

Lyngør ligger lett tilgjengelig fra havet og fra indreleden langs kysten. I bukten mellom Askerøya og Steinsøya er det meget god le for alle vinder. Mange muligheter for fortøyning mot land og god ankerbunn.

Bilde: lyngor.heime.net

Maløya

Maløya like ved Grimstad. Området er godt skjermet for vind og vær og er meget brukelig som ankringsplass i de fleste vindretninger. Ligger godt skjermet fra bebyggelsen.

Store deler av øyene er friområder. Ligger like ved indre leden langs kysten.

Marstrand

Tettsted ytterst mot Skagerrak. Marstrand var i tidligere tider en viktig Svensk marineby beskyttet av Carstens festning. Bebyggelsen består vesentlig av store trebygninger som i tidligere tider har huset militært personell og dets utstyr. Festningen ble i 1719 erobret av Tordenskiold.

Marstrand er storslagen og skiller seg ut fra all annen bebyggelse på Sveriges kyst mot Skagerrak. Marstrand er i dag et feriested med mye båtliv. Marstrand er en god havn som siste stopp mot Skagen (32 sjømil) eller første stopp etter Skagen.

Bilde: stromma.se

Merdø

Merdø 3 sjømil syd for Arendal, mot havet like ved inseilingsfyrene Ytre og indre Torungen, bruker vi som siste ankringshavn når vi skal over havet til Danmark på en lengre tur, eller som en kveldshavn på dagstur.

Bilde: opplevarendal.no

Merdø gir god le for de fleste vindretninger og har god ankerbunn.

Øya Merdø har vært bebodd meget lenge og finnes nedtegnet på kart helt tilbake til 1680. Historien forteller at folk bodde her ute før Arendal oppstod og at øya var bebodd av skippere, loser og tollere. Merdø har eget museum – Merdøgård, et gammel skipperhus fra 1735.

Skagen

Skagen på "toppen" av Danmark med sin store havn, den idylliske bykjernen, strendene, lyset som alle kunstnerne har skrytt av, er en magnet på mer enn 1 mill turister hvert år. Byen har mange severdigheter, gode resturanter, cafeer og nattklubber.Deler av havnen er reservert for båtfolket. Her er toaletter, dusjer, vann, strøm og god service. Avstanden fra havnen til bykjernen er meget kort.

Bilde: toppenafdanmark.com

Skagen er for mange første stopp med båt fra Norge og Sverige eller siste før Skagerrak. Avstanden til Arendal er 86 sjømil og 36 sjømil til Marstrand.

Bilde: bussogreiseservice.no

Fiskelandsbyen smøgen

Verdens mest sjarmerende fiskeskur.Det lille sjarmerende fiskestedet Smøgen ytterst mot havet har utviklet seg til å bli viden kjent, og er et reisemål for mange turister. Den lille havnen med inngang fra øst er en kil med kaier på begge sider og masse idylliske sjøboder, som på sommerstid brukes som butikker og cafeer. Stedet er mye besøkt av båtfolket. Smøgen passer bra som første havn etter en overfart fra Sørlandskysten. ( 80 sjømil Arendal/ Smøgen)

Valøyene

Valøyene, en gruppe små øyer helt ute i havet mellom Arendal og Grimstad. Man er tett på bebyggelsen på land samtidig som man føler seg langt til havs.

Ideelt sted for korte stopp langs kysten eller som endestopp på en dagstur.

Gir god le spesielt for østlige og sydlige vinder. Valøyene har god ankerbunn. Innseilingsmulighet fra Ø og SW. Et praktfull sted i fint værTurforslag


SAXE NORWAY AS med sin SAXE ARCTIC, et seilende hotell/ skoleskip, tilpasser seg kundenes ønsker om program, uke og dager. Det gjelder avgangstider og døgnrytme. Tid i havn og tid på sjøen. Vi skreddersyr ditt opplegg.

Vennetur til skagen

2 LAND – OG ETT HAV
ARENDAL, SKAGEN, ARENDAL

Fredag ettermiddag til søndag kveld, eller seilas med lengre opphold i perlen Skagen etter ønske.

Seil Skagerrak

3 LAND – OG ETT HAV
ARENDAL, SMØGEN, MARSTRAND, SKAGEN, ARENDAL

Herlig tur som er godt egnet for alt fra 3 dagers til ukesturer. Besøk fantastiske tettsteder som Smøgen, Marstrand og Skagen.Kystseilas / Arbeidsmøte

SØRLANDSKYSTEN

Nyt sørlandskysten med arbeidskolleger eller gode venner. Enten på dagstur eller med overnattinger om bord.Besøk eksempelvis Lyngør, Valøyene eller andre vakre deler av sørlandskysten.